“Descobrint el món”, 1r premi de fotografia de Cinfa per a l’ACSPW

“Descobrint el món”, de Joan Albert Lluch, ha rebut el primer premi del certamen de fotografia solidari “La mirada del paciente” de Cinfa, amb una dotació econòmica de 3.500 euros, destinada a l’Associació Prader Willi- Catalunya.

Extracte de la Nota de premsa: Les dificultats del camí

Joan Albert, l’autor de “Descobrint el món”, és un bon coneixedor de la Síndrome de Prader Willi, la malaltia rara que pateix la petita retratada en la seva imatge i que és la mateixa que afecta al seu nebot. Explica així tot el que ha volgut condensar amb el seu objectiu: “Quan mirem a un nen, moltes vegades ens imaginem com serà el seu futur. En aquest cas, Georgina té una mirada tranquil·la, gairebé alegre. Però si et fixes en les ulleres que porta, ja pots intuir que alguna cosa passa. Si coneixes aquesta malaltia, no pots evitar pensar que el seu camí estarà ple de limitacions i que tindrà una vida complicada. Un nen sempre transmet esperança, però també cal saber que el dia a dia d’aquests pacients i de les seves famílies és dur “.

Per la seva relació amb la Síndrome de Prader Willi, Joan Albert va tenir clar a quina entitat vincularia la seva fotografia, quan la va presentar a La Mirada del Paciente: L’Associació Catalana Síndrome de Prader Willi. “Com familiar d’un nen amb aquest trastorn, he viscut la desesperació que se sent quan al teu entorn proper arriba un diagnòstic així. I aquest tipus d’associacions t’ajuden molt, perquè t’acullen i t’acompanyen. I no només al principi, sinó que conforme el nen va creixent, ofereixen serveis i teràpies perquè la seva qualitat de vida sigui millor. Per això m’agradaria donar-los aquest impuls, perquè altres famílies puguin sentir el suport que nosaltres vam tenir “, conclou.

Agrair a Cinfa la iniciativa de realitzar aquest certamen solidari, que permet donar visibilitat a malalties com la síndrome de Prader-Willi, i el premi que ens ha atorgat, que ens ajudarà a continuar lluitant per millorar la vida de les persones afectades. Moltes gràcies, CINFA!!

Nota de premsa

Consulteu aquesta entrada en: esEspañol