El Parc Taulí té en marxa tres estudis sobre la SPW

El Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell està realitzant tres estudis de recerca en els quals poden participar persones amb la síndrome Prader-Willi majors de 18 anys. La seva participació contribueix a ampliar els coneixements actuals de la SPW i l’oportunitat d’ajudar altres persones amb aquesta síndrome.

Els vols conèixer?

  • Estudi de l’efecte de les mantes propioceptives sobre el son i el comportament en els pacients amb la SPW, finançat per l’Institut de Salut Carlos III i també per Prader-Willi Catalunya. L’objectiu és estudiar si l’ús d’unes mantes especials (que pesen) mentre dormen millora la qualitat del son, els moviments durant la nit, el comportament durant el dia i la gana.
  • Estudi de l’efecte del fàrmac RGH-706 sobre la gana i el pes en els pacients amb la SPW, finançat pels laboratoris Gedeon Richter. El propòsit és avaluar aquest medicament en persones amb SPW que tenen hiperfàgia (augment anormal de la gana per menjar) i si pot ajudar a reduir la gana en aquestes persones. En aquest estudi hi participaran 176 persones de diversos centres de tot el món.
  • Estudi sobre l’efecte del fàrmac PBF-999 sobre la gana, el comportament i el pes en els pacients amb la SPW, finançat per Palobiobarma SL. L’objectiu és avaluar si aquest medicament contribueix a la pèrdua de gana, la disminució del pes i la millora del comportament (sobretot en les ‘rabietes’).

Es pot participar en els tres estudis, de forma consecutiva, si es vol. Les persones interessades poden escriure a la Dra. Assumpta Caixàs (acaixas@tauli.cat).

Consulteu aquesta entrada en: Español